Връщане и замяна на продукти

Можете винаги да върнете продукт в рамките на 14 дни в случаите :

 • Ако продукта не е отварян, използван и др.
 • Не е с нарушена цялост на опаковката /оригинална опаковка, кутия, кашон, етикет и т.н/
 • Имате основателна причина за това
 • Грешен продукт
 • Връщане или замяна на продукт се заплащат транспортните разходи от клиент

Гаранция на продукти:

Гаранционната карта е валидна с подпис и печат; и попълнена с дата на закупуване. Всички гаранционни карти се издават от фирмите производители или вносители на съответните марки. Всеки продукт, който има гаранция е отбелязано в описанието му. Гаранцията е валидна само за територията на България.

Гаранцията отпада в случай на:

 • Повреди, причина за които е лош транспорт, съхранение или неправилна експлоатация.
 • Опит за ремонт от страна на Клиента и/или друго неупълномощено лице.
 • При използване на некачествени и неоригинални консумативни материали.

Гаранцията не важи за стоки извън територията на България.

 


Преди да върнете, замените или откажете закупен продукт, трябва да попълните приложените по-долу форми и да бъдат изпратени на e-mail: contact [@] maxeffect.eu (махнете скобите от @) или да бъдат приложени към върнатият продукт.

Връщане и замяна

- Съгласно разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП, потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 дни от датата на закупуването и. Можете да върнете продукт, ако продуктът не е използван и е във вида, в който е закупен - с етикетите и опаковката. Свържете се с нас при нужда от пояснения и уточнения.

Връщане на продукт е валидно, ако при доставката получите продукт различен от поръчаният, грешен цвят или размер. Връщането става в рамките на 14 дни в състоянието в което е получен продукта (не нарушена опаковката, продукта не е използван и не е нарушена неговата цялост).

Връщане става по следният начин - изпращате продукта предварително уточнен и съгласуван с нас адрес за доставка или ние ще ви изпращаме куриер, за да вземе продукта и в двата случай транспортните разходи са за ваша сметка. Възстановяваме ви сумата по банков път след, като получим върнатият от вас продукт и установим, че е във видът в който сте го получили и в рамките на 30 дни ви възстановяваме сумата по банкова сметка предварително предоставена от клиента, като клиента има право да замени със съшият или друг продукт преди възстановяване на сумата.

Замяна – изпращате ни продукта. След като го получим и установим, че е в състоянието, в което е закупен, изпращаме новия продукт, като предварително уточним модела / цвят, размер или др./. Транспортът и в двете посоки е за сметка на клиента.

При възникнал проблем, който смятате, че е по вина на производителя,неправилна изработка или дефект в материалите, можете да направите рекламация. Рекламацията се приема на емайла с описание на проблема и приложен снимков материал. Ние ще Ви отговорим възможно най-бързо и ще предвижим въпроса към вносителите/производителите.

След предварителната подадена информация от вас се проверят от ответният вносител/производител за дефекта или повредата, производителят установява причината за възникването му. Ако е по вина на вносителят/производителят се извършва безплатен ремонт. Ако ремонтът се окаже невъзможен, заменя продукта с друг. При невъзможност за ремонт или замяна се възстановява заплатената сума.

 • Ремонт и сервиз 

Всички гаранционни сервизи и ремонти се поемат от вносителите. Транспортът и в двете посоки е за сметка на клиента.


 Упражняване право на отказ - Формуляр за упражняване правото на отказ

Потребителят има право в срок от 14 дни да се откаже безусловно от договор от разстояние или от договор извън търговския обект, без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на тези за доставка в случай, че е избрал различен от стандартния най-евтин за търговеца начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно.

14-дневният срок започва да тече от датата на:

 • сключване на договора – при договор за услуги;
 • приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача

В рамките на 14 дни след заявеното желание за отказ от договора потребителят следва да върне стоката на търговеца. В срок от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка.