Връщане и замяна на продукти

Можете винаги да върнете продукт в рамките на 14 дни в случаите :

 • Ако продукта не е отварян, използван и др.
 • Не е с нарушена цялост на опаковката /оригинална опаковка, кутия, кашон, етикет и т.н/
 • Имате основателна причина за това
 • Грешен продукт
 • Връщане или замяна на продукт се заплащат транспортните разходи от клиент

Гаранция на продукти:

Гаранционната карта е валидна с подпис и печат; и попълнена с дата на закупуване. Всички гаранционни карти се издават от фирмите производители или вносители на съответните марки. Всеки продукт, който има гаранция е отбелязано в описанието му. Гаранцията е валидна само за територията на България.

Гаранцията отпада в случай на:

 • Повреди, причина за които е лош транспорт, съхранение или неправилна експлоатация.
 • Опит за ремонт от страна на Клиента и/или друго неупълномощено лице.
 • При използване на некачествени и неоригинални консумативни материали.

Гаранцията не важи за стоки извън територията на България.

Гаранцията покрива фабрични дефекти или скрити дефекти на продуктите, различни от обичайна употреба.
Гаранцията не покрива щети, причинени на продукта в резултат на неправилни външни въздействия, като умишлено или неумишлено увреждане на материята.

 

Гаранция тенис ракети - 1 месец
Мото екипировка - 1 месец

Гаранцията покрива фабричен дефект, като това не включва повреда вследствие на удар или друго механично въздействие.


Преди да върнете, замените или откажете закупен продукт, трябва да попълните приложените по-долу форми и да бъдат изпратени на e-mail: contact [@] maxeffect.eu (махнете скобите от @) или да бъдат приложени към върнатият продукт.

Връщане и замяна

 • Връщане - Форма за връщане на продукти

- Съгласно разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП, потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 дни от датата на закупуването и. Можете да върнете продукт, ако продуктът не е използван и е във вида, в който е закупен - с етикетите и опаковката. Свържете се с нас при нужда от пояснения и уточнения.

Връщане на продукт е валидно, ако при доставката получите продукт различен от поръчаният, грешен цвят или размер. Връщането става в рамките на 14 дни в състоянието в което е получен продукта (не нарушена опаковката, продукта не е използван и не е нарушена неговата цялост).

Връщане става по следният начин - изпращате продукта предварително уточнен и съгласуван с нас адрес за доставка или ние ще ви изпращаме куриер, за да вземе продукта и в двата случай транспортните разходи са за ваша сметка. Възстановяваме ви сумата по банков път след, като получим върнатият от вас продукт и установим, че е във видът в който сте го получили и в рамките на 30 дни ви възстановяваме сумата по банкова сметка предварително предоставена от клиента, като клиента има право да замени със съшият или друг продукт преди възстановяване на сумата.

 • Замяна - Форма за замяна на продукти

Замяна – изпращате ни продукта. След като го получим и установим, че е в състоянието, в което е закупен, изпращаме новия продукт, като предварително уточним модела / цвят, размер или др./. Транспортът и в двете посоки е за сметка на клиента.

 • Рекламация - Форма за рекламация на продукти

При възникнал проблем, който смятате, че е по вина на производителя,неправилна изработка или дефект в материалите, можете да направите рекламация. Рекламацията се приема на емайла с описание на проблема и приложен снимков материал. Ние ще Ви отговорим възможно най-бързо и ще предвижим въпроса към вносителите/производителите.

След предварителната подадена информация от вас се проверят от ответният вносител/производител за дефекта или повредата, производителят установява причината за възникването му. Ако е по вина на вносителят/производителят се извършва безплатен ремонт. Ако ремонтът се окаже невъзможен, заменя продукта с друг. При невъзможност за ремонт или замяна се възстановява заплатената сума.

 • Ремонт и сервиз 

Всички гаранционни сервизи и ремонти се поемат от вносителите. Транспортът и в двете посоки е за сметка на клиента.


 Упражняване право на отказ - Формуляр за упражняване правото на отказ

Потребителят има право в срок от 14 дни да се откаже безусловно от договор от разстояние или от договор извън търговския обект, без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на тези за доставка в случай, че е избрал различен от стандартния най-евтин за търговеца начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно.

14-дневният срок започва да тече от датата на:

 • сключване на договора – при договор за услуги;
 • приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача

В рамките на 14 дни след заявеното желание за отказ от договора потребителят следва да върне стоката на търговеца. В срок от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка.